ICC Logo
Sinds 1999

Linked Logo

Sociaal programma


Excursieoverzicht september 2020
ICC organiseert zelf geen excursies op Schiermonnikoog. Indien u wenst deel te nemen aan een van onderstaande excursies, kunt u het beste tijdig contact met betreffende organisaties opnemen.

Paal 14
Schelpenmuseum "Paal 14" biedt in samenwerking met de VVV verschillende excursies aan zoals hieronder beschreven. Gemiddeld duren de excursies zo'n 2 uur.
Het startpunt van de excursies is bij het VVV-kantoor.

U kunt reserveren aan de balie van VVV Schiermonnikoog of online.

 • Wad excursie
  Tijdens de wad excursie maakt u niet alleen fysiek kennis met het wad (modder!), maar krijgt u ook uitleg over het ontstaan, de dynamiek en het belang van het wad voor mensen, dieren en planten. Schepnet en greep gaan mee om wormen, weekdieren, garnalen en vissen te vangen en te bekijken. Nodig: laarzen (te huur bij het Bezoekerscentrum) of hoge gymschoenen en een fiets.
 • Jutten en Schelpen zoeken
  Verhalen over het jutten van vroeger en nu, waarna u gezamenlijk het strand op gaat om zelf van alles te vinden. Wat de zee geeft is nooit te voorspellen, maar schelpen zijn gegarandeerd en soms ook hout, flessen (soms met brief) en meer. De gids verklaart de vondsten graag voor u, al dan niet versterkt door een jutterbittertje of frisdrank tijdens de tocht. Nodig: fiets. 
   
 • Leer het eiland fietsend/wandelend kennen
  Deze fiets- en wandeltochten verhalen over de boeiende geschiedenis van het dorp en de gevarieerde landschappen van het eiland, vol bijzondere planten en dieren. Eventueel nodig: fiets. 
   
 • Vogels kijken voor beginners
  Meer dan 300 vogelsoorten zijn er gedurende het jaar op ons eiland te zien, met in elk jaargetijde weer andere soorten. Per fiets gaat u op met een gids op pad om ze op te zoeken en te bekijken. Nodig: verrekijker (te huur bij het Bezoekerscentrum) en fiets.
   
 • Groepstochten
  Voor groepen van acht of meer personen verzorgt Paal 14 excursies naar wens, zowel wat betreft inhoud, tijd en plaats. (bijv. starten bij de veerboot.

Prijs volwassenen € 8,00

Contactgegevens:
VVV Kantoor, Reeweg 5
tel. +31 519 53 12 33
info@vvvschiermonnikoog.nl